Український Інститут Книги подарував Центральній бібліотеці ім. Лесі Українки (Херсон)

Кращі книги від “КСД”

віртуальна виставка

Азімов, Айзек. Фундація [Текст] : роман / Айзек Азімов ; [пер. з англ. Р. Клочка]. — 2-ге вид. — Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2021. — 223 с. — Всього екземплярів у відділах : аб (1)

Анотація: Галактична Імперія скоро зазнає занепаду. Попереду страшні тисячоліття війн, уникнути яких неможливо. Найвидатніший учений Імперії, психоісторик Гарі Селдон, передбачив її падіння й довгий період страшної анархії. Він не може це зупинити, проте знає, як скоротити руїну: Селдон має план і вміє керувати суспільством майбутнього. Та людська жага до влади і багатства може все зіпсувати…

Азімов, Айзек. Фундація та Імперія[Текст] : роман / Айзек Азімов ; [пер. з англ. Р. Клочка]. — 2-ге вид. — Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2020. — 223 с. — Всього екземплярів у відділах: аб (1)

Анотація: Керуючись настановами батька-засновника, легендарного психоісторика Гарі Селдона, та використовуючи переваги науки й технологій, Фундація подолала жадібність і варварство сусідніх войовничих планет. Але тепер вона мусить протистояти Імперії, що навіть у передсмертній агонії досі наймогутніша в усій Галактиці. Коли амбітний генерал, який вирішив відновити велич Імперії, спрямовує грізний флот на Фундацію, єдиною надією маленької планети науковців залишаються пророцтва Гарі Селдона.

Гокінґ, Стівен. Про Всесвіт коротко [Текст] / Стівен Гокінґ ; [пер. з англ. Я. Лебеденка]. — Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2020. — 189 с. : граф., кольор. ілюстр. — Покажч.: с. 185–187. —Всього екземплярів у відділах : аб (1)

Анотація: Стівен Гокінґ — прославлений англійський учений, один з найвідоміших популяризаторів науки у світі, людина-легенда. Його вважають одним з найгеніальніших фізиків від часів Ейнштейна. Найбільшу популярність здобув завдяки дослідженню чорних дір і теорії виникнення Всесвіту в результаті Великого вибуху. Автор бестселерів “Найкоротша історія часу”, “Великий задум” та “Чорні діри і молоді всесвіти”, володар численних нагород та премій. За “Світ у горіховій шкаралупці” Гокінґ отримав премію Aventis як найкращий автор з наукової тематики. Ученим, дослідникам космічного простору й тим, хто тільки зачаровано дивиться в зіркове небо, намагаючись збагнути походження Всесвіту. На вас чекають: Карколомні таємниці світобудови Супергравітація і суперсиметрія Квантова теорія і М-теорія Теорія Ейнштейна і правила Фейнмана та спроба їх об’єднання Прогноз майбутнього для планети Земля Наукова розвідка та водночас фантастична пригода від Стівена Гокінґа. Крізь простір-час, мембрани і струни, що рухаються в одинадцяти вимірах, до чорних дір, які ховають у собі безліч таємниць про наш величезний незбагненний Усесвіт.

Гокінґ, Стівен. Теорія всього [Текст] / Стівен Гокінґ ; [пер. з англ. Я. Лебеденка]. — Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2019. — 157 с. : кольор. ілюстр. — Покажч.: с. 150–154. — Всього екземплярів у відділах: аб (1)

Анотація: Стівен Гокінґ — людина-легенда, науковець, відомий своїми дослідженнями в астрофізиці. Найбільшу популярність здобув завдяки дослідженню чорних дір і виникнення світу внаслідок Великого вибуху. Один із найгеніальніших фізиків від часів Ейнштейна і найвідоміших популяризаторів науки у світі. Автор бестселерів “Найкоротша історія часу” та “Великий замисел”, володар численних нагород, премій, медалей. Все — це те, що нас оточує. Те, частиною чого ми є. Час та простір, небесні світила й галактичні провалля. Це — все. Та як воно з’явилося? Як все почалося? І чим все закінчиться? Неперевершений Стівен Гокінґ досліджує глибокі питання та знаходить іще глибші відповіді. Пошук первісних чорних дір та модель гарячого Великого вибуху, квантова гравітація і стріли часу, граничні умови Всесвіту й моделі Фрідмана. Книга розкриває уявлення про Всесвіт від постулату про те, що Земля має форму кулі, до теорії про розширення Всесвіту, заснованої на найсучасніших дослідженнях. Сім лекцій, що охоплюють широкий діапазон тем, — це справжній тріумф людського розуму. Гокінґ наблизився до таємниці самої суті творіння. І зміг зазирнути ще далі — до чорного позавимірного серця Всесвіту…

Гуменюк, Надія. Корона на одну ніч[Текст] : роман / Надія Гуменюк. — Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2020. — 320 с. — Всього екземплярів у відділах: БФ 1 (1), БФ 2 (1), БФ 3 (1), БФ 6 (1), БФ 9 (1), БФ 11 (1), БФ 13 (1), БФ 14 (1), БФ 19 (1), БФ 24 (1), БФ А (1), БФ Зел (1), БФ Б (1), аб (1), кх (1), юн (1)

Анотація: Передвоєнна Польща. Неподалік від Варшави, на заміській віллі «Ванесса», відбувся конкурс краси. Увечері на ньому коронували переможницю, а вранці у готелі «Континенталь» її знайшли мертвою. В газетах — жодної згадки ні про загадкову смерть дівчини, ні про її тріумфальну перемогу. Хто й чому заблокував інформацію? І хто посягнув на юне життя? Заздрісна суперниця? Колишній наречений? Дефензива, яка дізналася, хто вона насправді — ця дивовижна красуня з маленького провінційного волинського містечка?. Таємні товариства і неймовірні історії кохання, карколомні повороти долі батька Софії, спричинені війнами та революцією, пригоди його однофамільця й суперника — графа Неродова, розвідника, подвійного агента й міжнародного авантюриста.

Етвуд, Марґарет. Заповіти [Текст] : роман / Марґарет Етвуд ; [пер. з англ. О. Оксенич]. — Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2020. — 351 с. — Всього екземплярів у відділах: юн (1)

Анотація: Жорстокий і ниций режим республіки Гілеад гниє зсередини. Усі гасла про чистоту і служіння виявилися брудною брехнею. Лідія — літня жінка, що пройшла тернистий шлях: від поважної судді у справах сім’ї у старому Гілеаді через в’язницю й участь у розправах над невинними до найвищого становища у панівній верхівці. Лідія прагне знищити режим, що зруйнував її життя. І в неї є чимало доказів його злочинності. Вона планує таємно переправити ці докази до Канади. Їй мають допомогти двоє дівчат: Агнес із Гілеаду, яка дізнається приголомшливу правду про свою справжню матір-Служницю, і Джейд, шістнадцятирічна мешканка Торонто, яка виявилася тією самою Крихіткою Ніколь, про яку розповідали дітям у школі. Три жінки, що наважилися постати на боротьбу з жорстоким облудним режимом. Чи вдасться їм здолати монстра?

Етвуд, Марґарет. Оповідь служниці [Текст] : роман / Марґарет Етвуд ; [пер. з англ. О. Оксенич]. — Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2020. — 272 с. —Всього екземплярів у відділах : БФ 1 (1), БФ 3 (1), БФ 6 (1), БФ 13 (1), БФ 14 (1), БФ 15 (1), БФ 16 (1), БФ 19 (1), БФ Ка (1), БФ Ки (1), БФ С (1), БФ Ін (1), БФ Нд (1), БФ Зи (1), БФ Ст (1), аб (1)

Анотація: У Республіці Гілеад повноцінні права мають лише Командори та їхні Дружини, у яких є право вибирати коханок для своїх чоловіків. Мета — народження дітей. До цього здатна тільки кожна сота жінка в Гілеаді. Їх, Служниць, збирають по всій країні, а потім вони проходять курс підготовки, аби бути гідними виносити дитя офіцера. Одна зі Служниць — Джун. Колись вона мала коханого чоловіка і доньку. А тепер сенс її життя — підкорятися законам Гілеаду… Проте Джун не така, як усі. Жінка розуміє, що відбувається, вона хоче втекти і ще здатна любити…

Кемерон, Брюс. Обіцянка собаки [Текст] : роман / Брюс Кемерон ; [пер. з англ. Ю. Підгорної]. — Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2020. — 384 с. — (Бестселер the New York Times). — Всього екземплярів у відділах: БФ 1 (1), БФ 2 (1), БФ 3 (1), БФ 6 (1), БФ 13 (1), БФ 20 (1), БФ 24 (1), БФ А (1), БФ П (1), БФ С (1), БФ Ін (1), БФ Нд (1), БФ Зи (1), БФ Ст (1), БФ 8 (1), аб (1)

Анотація: Кажуть, усі собаки потрапляють до раю. Особливо такі, як Бейлі. Він прожив чимало життів і нарешті може спочити. Та Ітан, перший господар Бейлі, знов відправляє його на землю. Врятувати ще одну родину. Виконати свою останню обіцянку людям. Тут без жертв не обійтися: Бейлі має забути свої попередні життя та втратити спогади про Ітана. Віддати найдорожче заради щастя чужої родини. Однак собача любов здатна творити великі дива. І Бейлі готовий до своєї останньої подорожі.

Кіз, Деніел. Доторк [Текст] : роман / Деніел Кіз ; [пер. з англ. В. Куча]. — Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2019. — 254 с. — (Світовий бестселер). — Всього екземплярів у відділах: БФ 1 (1), БФ 3 (1), БФ 6 (1), БФ 13 (1), БФ 23 (1), БФ А (1), БФ Зел (1), БФ Ка (1), БФ Ки (1), БФ Б (1), БФ Ін (1), БФ Нд (1), аб (2), юн (1), БФ Зи (1)

Анотація: Вони не хотіли завдати комусь шкоди. Вони не злочинці і не вбивці. Вони просто хороші люди, з якими трапилося багато поганого. Однак ніхто не вірить. Тепер подружжя Старків стало вигнанцями. Коли вони заходять до крамниці чи перукарні, їх відмовляються обслуговувати. Здається, ще трохи — і на них оголосять полювання. За що? Карен і Барні зазнали радіоактивного зараження. Кожен, хто проходить повз, боїться навіть випадково доторкнутися до них. А Карен завжди мріяла стати матір’ю… Одного дня їх шокує несподівана звістка. Вона вагітна. Дитина може народитися не такою, як усі. Чи станеться диво?.

Кіз, Деніел. Квіти для Елджернона [Текст] : роман / Деніел Кіз ; [пер. з англ. Вiктора Шовкуна]. — 5-те вид. — Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2021. — 303 с. — (Світовий бестселер). — Всього екземплярів у відділах: аб (1)

Анотація: Всесвітній бестселер, який сколихнув серця мільйонів читачів!Неодноразово екранізований роман, який здобув найпрестижніші літературні премії — Неб’юла й Г’юґо! Історія, яка зворушує та змушує замислитися…Розумово відсталий Чарлі Гордон погоджується на ризикований науковий експеримент — понад усе він мріє стати розумним. Після надскладної операції на мозку його інтелект дійсно стає блискавичним. Але ніхто не міг передбачити, які наслідки спричинить цей дослід…

Кіз, Деніел. Притулок пророцтв [Текст] : роман / Деніел Кіз ; [пер. з англ.: С. Берлінець, В. Куча]. — Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2019. — 318 с. — (Світовий бестселер). —Всього екземплярів у відділах : БФ 1 (1), БФ 2 (1), БФ 3 (1), БФ 6 (1), БФ 8 (1), БФ 13 (1), БФ 15 (1), БФ 16 (1), БФ 19 (1), БФ 20 (1), БФ 23 (1), БФ 24 (1), БФ С (1), юн (1), кх (1), аб (1)

Анотація: Насправді зброя не здатна вбити. Поки вона лежить у шухляді чи в арсеналі, це звичайний предмет, такий самий, як ложка чи ручка. Зброя — лише інструмент. Знаряддям убивства вона стає тільки тоді, коли опиняється в руках убивці. Рейвен ніколи й нікому не хотіла завдати шкоди. Але вона — бомба сповільненої дії. Те, що зберігає її пам’ять, здатне занурити світ у кровопролитну війну. Або врятувати сотні невинних життів. Рейвен — смертельна зброя. Усе залежить від того, до чиїх рук вона потрапить

Кінг, Стівен. Інститут [Текст] : роман / Стівен Кінг ; [пер. з англ.: А. Рогози, В. Куча]. — Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2020. — 687 с. — Всього екземплярів у відділах: юн (1)

Анотація: Тієї ночі почався кошмар. Батьків Люка вбили, а самого хлопця закинули в позашляховик та повезли в невідомому напрямку. Він приходить до тями в місці, яке називають Інститутом. Таке собі гетто для дещо… незвичайних дітей. Їх викрадають і тримають тут, наче піддослідних щурів. Директорка місіс Сіґсбі та співробітники цієї зловісної установи безжально “викачують” з дітей їхні телепатичні й телекінетичні здібності. Нова знайома Люка каже, що звідси неможливо втекти. Але він має спробувати…

Кінг, Стівен. Кінець зміни [Текст] : роман / Стівен Кінг ; [пер. з англ. Г. Яновської]. — 2-ге вид. — Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2020. — 447 с. — Всього екземплярів у відділах: аб (1)

Анотація: Фінальний роман трилогії про детектива Білла Хлджеса, чиї розслідування в “Містері Мерседесі” і “Що впало, те пропало” пов’язані з містичною особистістю комп’ютерника-вбивці Брейді Хартсфілда. Під загрозою опиняються підлітки, які колись були врятовані детективом від вибуху на концерті. Але ж знешкоджений Містер Мерседес перебуває у лікарні… Чий таємничий голос нашіптує страшні слова, після яких жити несила? Білл Ходжес шукає відповідь на це питання, а наввипередки з ним іде невблаганна смерть…

Кінг, Стівен. Крістіна [Текст] : роман / Стівен Кінг ; [пер. з англ. О. Любенко]. — Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2021. — 575 с. — Всього екземплярів у відділах: юн (1)

Анотація: Якось дорогою зі школи Арні побачив її — Крістіну. Розвалену та заіржавілу “плімут-фурію” 1958 року, що дивом не потрапила на звалище… І закохався, як досі не закохувався в жодну дівчину. Доводячи до ідеалу стару машину, придбану в навіженого старигана, тихий і зацькований невдаха Арні й сам перетворюватиметься на найпопулярнішого хлопця школи. Але разом з упевненістю з’явиться жорстокість. Вони з машиною стануть наче єдиним цілим. Коли одержимість Крістіною по-справжньому налякає друзів Арні і вони схочуть звільнити його від цієї небезпечної залежності, прокинеться справжнє зло. І Крістіна вирушить на полювання…

Кінг, Стівен. Піднесення [Текст] : роман / Стівен Кінг ; пер. з англ. Володимира Куча. — Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2019. — 158 с. —
Всього екземплярів у відділах: аб (1)

Анотація: Мене звуть Скотт Кері. І останнім часом я почав худнути. Ви подумаєте: «Ну й що тут такого незвичайного?» Річ у тому, що з кожним днем я легшаю і легшаю, але не змінююся зовні. Одного дня я можу просто відірватися від землі і… Розумієте? Мій лікар каже: будемо спостерігати за ситуацією. Я не знаю, що це — хвороба чи якась аномалія. У цьому містечку завжди відбувалися дивні речі. І тепер вони відбуваються зі мною…

Кінг, Стівен. Стрілець. Темна вежа І [Текст] : роман / Стівен Кінг ; [пер. з англ. О. Любенко]. — 3-тє вид. — Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2020. — 239 с. — Всього екземплярів у відділах: юн (1)

Анотація: Це перша книжка зі славнозвісної епопеї «Темна вежа». Серія розповідає про пригоди Роланда, який був лицарем-стрільцем у рідній країні, що її згадує із сумом. Через зраду придворного Мартена, що став коханцем його матері, Роланд має вирушити в далекі мандри. Його метою стає пошук Темної вежі, Роландові необхідно пройти по слідах чоловіка в чорному, який залишає по собі численні смерті… І ось чоловіка в чорному переможено. Чи стала Вежа ближчою хоч на крок?

Крісті, Аґата. Пуаро веде слідство[Текст] : збірка / Агата Крісті ; [пер. з англ. А. Ящук]. — Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2020. — 287 с. — (Легендарний Пуаро). — Всього екземплярів у відділах: аб (1)

Анотація: Якщо скоєно злочин, то десь зачаївся злочинець. Якщо він є — його можна знайти. Для Еркюля Пуаро не існує справи, яку не можливо розкрити. Геніальний детектив здатний відшукати втрачені древні реліквії і розгадати загадкову смерть чоловіка, який напередодні застрахував себе на чималеньку суму. Пограбування на мільйон доларів та крадіжка коштовностей, приголомшливе викрадення прем’єр-міністра й справа про зниклий заповіт — кмітливий детектив приймає кожний виклик і починає чергове захопливе розслідування!

Лис, Володимир. Обітниця [Текст] : роман / Володимир Лис. — Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2020. — 350 с. —Всього екземплярів у відділах: аб (1)

Анотація: Хтось дізнався про давній гріх старого Антона Личака, надіслав листа з єдиним реченням: «Час повертати борг» — і збурив його спокій. А в сусідки Ольги своя драма: її син закохується в дочку бізнесмена Єгора, і та відповідає взаємністю, — але юна пара не знає, що насправді вони брат і сестра. Повертається з колонії Богдан, засуджений за вбивство, якого не чинив. Його дружина обрала щастя з іншим, а донька й не підозрює, що в неї є тато. А ще поруч сестра дружини Віка і дивачка сусідка Алевтина, про яку в Старому місті ходять моторошні чутки… Долі мешканців вулички з символічною назвою Обітниця переплітаються в тугий вузол, де свої драми і щемливі стосунки, давні й теперішні почуття. Кожен з них давав свою обітницю. Та чи кожен дотримався її крізь час?

Мойєс, Джоджо. На крилах мрії [Текст] : роман / Джоджо Мойєс ; [пер. з англ. Д. Петрушенко]. — Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2020. — 512 с. — Всього екземплярів у відділах: БФ 1 (1), БФ 2 (1), БФ 3 (1), БФ 6 (1), БФ 11 (1), БФ 13 (1), БФ 14 (1), БФ 15 (1), БФ 16 (1), БФ 19 (1), БФ 20 (1), БФ 23 (1), БФ 24 (1), аб (2), юн (1)

Анотація: Наташа Маколей — успішна адвокатка. Щодня вона захищає права дітей, але у її власному житті — суцільна плутанина. Дивні стосунки з колишнім чоловіком та невизначені — з теперішнім другом, проблеми на роботі… Як дати лад цьому всьому? Сара — онука талановитого вершника Анрі Лашапеля. Дідусь вклав у неї всі свої знання, що стосувалися коней та майстерності верхової їзди. Він бачив в онуці здійснення власної мрії. Проте зараз Сара залишилася сам на сам із викликами дорослого світу… Здається, для цього не було жодних передумов і все сталося зовсім випадково, та у непростий період життя кожної з героїнь їхні долі перетинаються. Доросла жінка та дівчинка-підліток — вони зустрілися, щоб врятувати одна одну…

Мойєс, Джоджо. Останній лист від твого коханого[Текст] : роман / Джоджо Мойєс ; [пер. з англ. Т. Заволоко]. — Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2019. — 399 с. — Всього екземплярів у відділах: аб (1)

Анотація: Зім’ятий аркуш, слова, що линуть від серця: ніжні, пристрасні, щирі… Вони вразили Дженніфер. Після жахливої автокатастрофи вона нічого не могла пригадати: ані обставин аварії, ані рідних, ані чоловіка. А ці рядки пробудили в її душі якусь згадку, і… Через півстоліття ті самі слова на пожовклому аркуші прочитає журналістка Еллі Говорт. Хто написав цього листа і що сталося з Дженніфер? Розпочинаючи пошуки чужого кохання, Еллі й гадки не мала, що зробила крок назустріч власному.

Мойєс, Джоджо. Подаруй мені зірку [Текст] : роман / Джоджо Мойєс ; [пер. з англ. : Д. Петрушенко, О. Чупи]. — Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. — 398 с. — Всього екземплярів у відділах: БФ 1 (1), БФ 2 (1), БФ 3 (1), БФ 6 (1), БФ 9 (1), БФ 11 (1), БФ 13 (1), БФ 14 (1), БФ 15 (1), БФ 16 (1), БФ 19 (1), БФ 20 (1), БФ 24 (1), юн (1), кх (1), аб (1)

Анотація: Еліс просто хотіла бути щасливою. Гадала, що одруження подарує їй те, про що вона так мріяла. Але коли рідна Англія лишилася за океаном, Кентукі зустрів її задухою та консерватизмом. Чоловік, який в усьому слухався батька, почуття скутості — все, що отримала Еліс. Тож коли в містечку почали шукати волонтерів для кінної бібліотеки, вона не вагаючись зголосилася. Тут Еліс знайомиться з Марджері, яка не кориться закам’янілим традиціям і знає, як це — бути по-справжньому щасливою та вільною. Життя Еліс карколомно змінюється. І чоловік, який був для неї всім, виявляється чужим. Бо вона вже давно кохає іншого. Того, з ким зможе стати собою…

Шкляр, Василь. Характерник [Текст] : роман / Василь Шкляр. — Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. — 302 с. —Всього екземплярів у відділах: всего 11 : БФ 1 (1), БФ 3 (1), БФ 8 (1), БФ 20 (1), БФ 23 (1), БФ 24 (1), БФ Ки (1), БФ Б (1), БФ Ін (1), БФ Зи (1), аб (1)

Анотація: У другій половині ХVІІ століття в Запорозькій Січі сталася неймовірна подія, яку зафіксовано в архівах тодішньої Московії і яку не оминув увагою жоден доскіпливий хроніст козаччини. Та особливого чару ця пригода набуває під пером письменника, що на основі документальних джерел творить яскраву історичну реальність з життя «лицарів списа і шаблі». Кошовий Сірко, кинувши виклик самому цареві, розпочинає велику, вкрай небезпечну гру з Москвою. І треба зробити неможливе, аби в цьому поєдинку зберегти козацьку честь і гідність матері Січі. Хто просуне голову в пащу скаженого звіра?

Всі ці книги, наявні у фондах бібліотек Херсонської ЦБС та Центральної бібліотеки імені Лесі Українки. Дякуємо за увагу! Приємного читання!

Укладач: відділ інформаційного та довідково-бібліографічного обслуговування Центральної бібліотеки ім. Лесі Українки, Херсон (Україна)

2021 р.

--

--

Бібліографічний відділ Херсонської ЦБС

Інтерактивні проекти бібліографічного відділу Херсонської централізованої бібліотечної системи