Cучасна публічна бібліотека. Зарубіжний досвід

Вип. 1. Бібліотеки та бібліотекарі в Америці

Інформаційний дайджест

Як бібліотеки адаптуються до потреб користувачів

Бібліотеки демонструють постійну актуальність в умовах швидких змін

Кожна бібліотека

Фото Sincerely Media на Unsplash

Глобальна пандемія руйнівно вплинула на повсякденне життя американських громадян. Закриття американських бібліотек було однією з найбільш відчутних змін. Здавалося б, за одну ніч мільйони людей втратили доступ до свого безкоштовного джерела розваг, інтернет-послуг, позашкільних програм та багато іншого.

Деякі бібліотеки були зачинені місяцями, а інші ще не відчинили свої двері. Проте всі бібліотеки роблять усе можливе, щоб адаптувати та задовольнити потреби своїх користувачів.

Фото Максима на Unsplash

Коригування повторного відкриття

Зараз багато бібліотек так чи інакше знову відкрилися, деякі зі скороченими робочими днями, але всі вони мають стандарти безпеки, щоб захистити своїх відвідувачів. Американська бібліотечна асоціація надала рекомендації для бібліотек, які бажають знову відкрити та розширити свої послуги. Вони рекомендують, щоб політика повторного відкриття була обґрунтованою та необхідною, а також постійно виконувалася.

Щоб пристосувати групу ризику та запобігти подальшому поширенню COVID-19, багато бібліотек впроваджують перевірку температури та стану здоров’я. Користувачі, які входять до бібліотеки, будуть перевірені — будь-кого, у кого виявляться симптоми COVID-19, буде відсторонено задля безпеки всіх інших. Бібліотеки також вимагають від відвідувачів носити маски під час перегляду книжкових полиць або серфінгу в Інтернеті.

Фото Келлі Сіккеми на Unsplash

Інтернет-послуги

Понад 20% американського населення не мають доступу до смартфонів чи Інтернету. У світі до COVID-19 бібліотеки забезпечували безкоштовне безпечне місце для членів спільноти для доступу до комп’ютерів. Це дозволило малозабезпеченим громадянам знайти роботу, поспілкуватися з друзями та родиною і навіть знайти безкоштовне джерело розваг. Доступ до Інтернету є важливою послугою, яка потребує деяких адаптацій, щоб продовжувати надавати її відвідувачам.

У березні 2020 року Американська бібліотечна асоціація рекомендувала бібліотекам залишати свої послуги Wi-Fi 24 години на добу 7 днів на тиждень. Клієнти почали паркуватися та отримувати доступ до Інтернету зі свого автомобіля, що дозволило їм отримати доступ до основних послуг, яких їм не вистачало. Маючи понад 16 000 бібліотек, і їх кількість зростає, американські громадяни можуть знайти точки доступу Wi-Fi незалежно від того, де вони були.

У Массачусетсі Публічна бібліотека Леомінстера вийшла за рамки своїх зусиль, щоб забезпечити доступ до Інтернету всім. Вони встановили мобільні точки доступу у своєму місцевому центрі ветеранів та пенсіонерських закладах.

Бібліотеки громадських коледжів в Арізоні інвестували у своїх студентів, купуючи пристрої та ноутбуки Wi-Fi для точки доступу. Потім учні могли безкоштовно здавати їх в оренду, щоб отримати доступ до Інтернету та виконати шкільну роботу. Багато інших шкіл і бібліотек по всій країні надають такі ж послуги.

Фото: engin akyurt на Unsplash

Громадська діяльність

Бібліотеки знаходять нові шляхи покращення своїх громад та покращення здоров’я та благополуччя місцевого населення.

У квітні 2020 року, коли пандемія закрила більшу частину країни, бібліотеку Льюїса і Кларка в Хелені, штат Монтана, вирішила розпочати програму «Пошта нашим старшим» . Ця ініціатива дала дітям ресурси для надсилання листівок, малюнків та мотиваційних повідомлень мешканцям будинків допомоги. Коли люди похилого віку більше не мали доступу до бібліотеки, вони все ще могли розраховувати на те, що їх місцеве відділення збагатить своє життя іншим чином.

Подібні програми, орієнтовані на літніх людей, з’являються в бібліотеках по всій країні. Наприклад, Публічна бібліотека округу Медісон (Кентуккі) організувала віртуальний вечір караоке для місцевих літніх людей, які застрягли в спільнотах з допоміжними особами.

Фото Олександра Даммера на Unsplash

Перехід у віртуальний світ

Як і більшість інших галузей, бібліотекам довелося охопити цифровий світ, щоб адаптуватися та зв’язуватися з користувачами, які перебували на карантині.

Співробітник публічної бібліотеки округу Чарльстон (Південна Кароліна) взявся за створення віртуальної бібліотеки в популярній відеогрі Animal Crossing: New Horizons . Гра передбачає будівництво власних будівель і відвідування інших гравців…

... З переміщенням занять в Інтернет співробітникам бібліотеки колишнього СРСР довелося адаптуватися та впроваджувати інновації. Замість особистих заходів вони проводили онлайн-бінго, квест-кімнати, уроки рукоділля тощо для студентів. Вони також подбали про те, що велика частина їхньої літературної колекції була доступна в Інтернеті. Вони також співпрацювали з видавцями, щоб розширити онлайн-доступ до матеріалів дослідження, баз даних, електронних книг тощо.

Фото: LinkedIn Sales Solutions на Unsplash

Усунення розриву

Бібліотеки системи державних шкіл округу Калверт у Меріленді докладали узгоджених зусиль для надання своїх регулярних послуг в онлайн-форматі . До COVID вони організували дивовижні полювання на сміттярів та заходи до Дня національної історії. Це більше не могло відбуватися особисто, але вони принесли дітям модифіковані версії через Zoom, онлайн-платформу для відеочату. Бібліотекарі округу Калверт навіть зайшли так далеко, що назвали себе «зум-бібліотекарями».

Літня гірка

Під час довгих літніх канікул багато студентів відчувають втрату академічних навичок, зокрема читання — це явище називають «літньою гіркою». У попередні роки в бібліотеках проводилися літні програми читання для учнівської молоді. За прочитання певної кількості книжок було вручено призи, що дало молоді студенти великий стимул до читання та запобігти літній гірці. На жаль, багатьом бібліотекам довелося відмовитися від програми влітку 2020 року.

Фото Дрю Пералеса на Unsplash

У 2021 році Публічна бібліотека Сан-Дієго адаптувала свою програму літнього читання, перевівши більшість заходів в Інтернет. Наприклад, вони організували віртуальну спільноту Read-a-Thon, яка в кінцевому підсумку зареєструвала понад 250 000 досвідів навчання, і вони дозволили студентам отримати призи за певну кількість годин читання. Подібні літні програми впровадили багато інших бібліотек.

Рухатися вперед

Бібліотеки всієї країни продемонстрували стійкість перед обличчям такої напруженої, заплутаної пари років. Хоча більшість із них прийняли безпечне рішення повністю закритися на початку пандемії, з тих пір вони внесли адаптації та зміни, щоб надавати необхідні послуги своїм громадам. Бібліотеки й надалі залишатимуться символами служіння й розуму, надаючи безцінні можливості користувачам бібліотек.

Потрібні електроінструменти? Блокування велосипеда? Набір для розсолу? Завітайте в бібліотеку затоки Тампа

Місцеві бібліотеки розширили свої колекції, включивши інструменти, насіння для вирощування овочів, точки Wi-Fi та інші корисні предмети, які можуть стати в нагоді в умовах триваючої кризи коронавірусу. …Виявляється, у місцевій бібліотеці — не все про книги.

Набори для мистецтва, настільні ігри, головоломки та навіть велосипедні замки доступні для замовлення в Головній публічній бібліотеці Кліруотера. Користувачі також можуть використовувати тривимірний принтер бібліотеки. [MARTHA ASENCIO RHINE | Часи]

По всій затоці Тампа користувачі бібліотеки знаходять безліч корисних та цікавих речей, доступних для видачі в окремих філіях — від насіння для посадки городів, до телескопів та до точок Wi-Fi.

… Несподівана (неочікувана) пропозиція в публічній бібліотеці Safety Harbor : бібліотека інструментів із граблями, лопатами, а також серйозні інструменти, включаючи електродрелі, пилки, засіб для чищення килимів, перемички, болторізи та дуже популярні мийки високого тиску.

…В середньому електрична дрель використовується, можливо, чотири-п’ять разів на рік. Навіщо вона буде збирати пил у вашому гаражі, якщо ви можете її взяти тут у бібліотеці? . …Позичальники тільки підписують договір про умови користування.

Каталог карток, що містить насіння овочів, трав та польових квітів, доступні для видачі користувачам в Бібліотеці насіння Публічної бібліотеки Дандіна.

Традиційний картковий каталог старої школи в Публічній бібліотеці Данідіна містить близько 300 упаковок насіння для вирощування трав, польових квітів та овочів.

Користувачі можуть одночасно отримати п’ять упаковок. І на відміну від книг та бензопил, вам не потрібно їх повертати. …

Система публічних бібліотек Клірвотера називає свою колекцію нетрадиційних предметів бібліотекою Thingama (Тінгама). Вона включає телескопи, велосипедні замки та ін. Ріно Ланда, менеджер з інтерактивних послуг Clearwater, каже, що він особливо пишається їх колекцією настільних ігор …

Хіллсборо County Public Library Cooperative … запустили програму, щоб надати більше ніж 100 Wi -Fi точок, мобільні точки доступу в Інтернет …

“У нас буде багато віртуальних користувачів у майбутньому”, — сказала керівник відділу інновацій бренду Hillsborough Челі Кантрелл. “Ми знали, що це буде послуга, яка буде потрібна громаді та якою вона буде користуватися… ».

У бібліотеці Палм-Харбор мешканці можуть отримати музичні інструменти, зокрема скрипки, клавішні та барабани, протягом 28 днів…У Публічній бібліотеці Олдсмара користувачі можуть ознайомитися з обладнанням для … гри в гольф. …

“Бібліотеки справді чудові — вони роблять багато з обмеженим фінансуванням”, — сказав Вуд, користувач бібліотеки… “Вони завжди намагаються знайти різні речі, щоб залучити людей до бібліотеки”. …

“Ви повинні знати, що в бібліотеках є все що вам потрібно”

Бібліотеки сприяють спілкуванню у громаді

Бібліотеки сприймають свою роль як ідеальне середовище для проведення розмов про проблеми громади

Фото Крістіни @ wocintechchat.com на Unsplash

Як відбуваються зміни? Часто через розмови.

Бібліотеки сприяють величезним змінам як центри, де відбуваються розмови. Важливим аспектом бібліотек є те, що люди сприймають їх як безпечні, нейтральні та відкриті місця для зустрічей. Іншими словами, просто середовище, необхідне для підтримки здорових та успішних розмов про проблеми громади. Бібліотеки сприймають це і проводять та сприяють спілкуванню громад…

Бібліотеки є можливим ресурсом для вирішення проблем громади та можуть допомогти сприяти або організовувати бесіди громади. Розмови у громаді під час пандемії COVID-19 все ще можливі через віртуальні платформи. Багато бібліотек заохочують спільноти об’єднуватися через різні платформи та відповідально говорити, незважаючи на ізоляцію пандемії.

Фото Крістіни @ wocintechchat.com на Unsplash

Ресурси для проведення продуктивних дискусій

Американська бібліотечна асоціація (ALA) розуміє важливість бібліотек у їхніх спільнотах і хоче надати якомога більше допомоги для зміцнення бібліотек у їхній місії щодо позитивних змін. У результаті вони створили вебінар із шести сеансів, який зосереджується виключно на тому, як бібліотеки можуть створити середовище для спілкування та обслуговувати свої спільноти.

Метою ініціативи ALA Libraries Transforming Communities (LTC) є створення бібліотек, які добре пов’язані зі своїми спільнотами та співпрацюють з місцевими агентствами, некомерційними організаціями, корпораціями та іншими. Перше заняття охоплює проведення та ведення бесід, а кожен із наступних вебінарів торкається низки інших тем, пов’язаних із розмовами. Ці сесії включають «Теми та використання суспільних знань», «Розміщення та використання інноваційних просторів», «Вибір партнера та управління відносинами», «Калібрування умов спільноти» та «Саме місце суспільного життя».

Кожен вебінар ведуть сертифіковані тренери з різним досвідом і є абсолютно безкоштовним для перегляду. Завдяки цим заняттям ALA сподівається, що бібліотеки отримають навички та впевненість, щоб стати ефективними фасилітаторами.

Фото Джейсона Гудмана на Unsplash

Розмови у громаді під час пандемії

Бібліотечна мережа STAR є одним із прикладів організації, яка надає бібліотекам можливість розвивати нові навички фасилітації спілкування. STAR оприлюднила список рекомендацій щодо проведення діалогу віртуальної спільноти.

…Важливі кроки до цього процесу включають розвиток стосунків і побудову міцної мережі в спільнотах, надання групам можливості познайомитися один з одним заздалегідь, хоча, наприклад, групи в соціальних мережах або онлайн-документ, а також створення наступних заходів.

Навчання створенню та полегшенню цих віртуальних середовищ може об’єднати спільноти та позиціонувати бібліотеки як лідерів, здатних служити населенню таким чином, що вплине на багатьох.

Фото Surface на Unsplash

Залучення бібліотек

У багатьох бібліотеках проводяться заходи, на яких члени громади збираються віртуально. Ці розмови зосереджені на питаннях, пов’язаних з пандемією, та інших проблемах громади.

У публічній бібліотеці округу Ері , наприклад, відбулася бесіда під назвою «Більше, ніж книги!» який був зосереджений на об’єднанні зацікавлених сторін для внеску у стратегію бібліотеки. …Віртуальна бесіда дозволила людям обговорити, що вони бачать для майбутнього громади та яку роль бібліотека відіграє у цьому. Він також інформував людей про бібліотечні ресурси та допоміг розвивати партнерство, яке допоможе у майбутніх проектах.

Бібліотека округу Фултон має схожі цілі зі своєю віртуальною подією «Будь сміливим. Будьте почутими», яка зосереджена на внеску громади у створення наступного стратегічного плану бібліотеки. …

Це дає простір, де люди можуть продовжувати відчувати себе комфортно, ділитися своїми думками та сподіваннями.

Фото Томаса Лефевра на Unsplash

Будьте частиною розмови

Бібліотеки мають спосіб змусити людей почуватися відкритими для обміну своїми думками. Ці бесіди в громаді важливі, незалежно від того, проводяться вони особисто чи онлайн. Здатність об’єднати людей у ​​важкі часи — це важлива роль, у яку потрібно вступити, і бібліотеки добре підготовлені, щоб взяти на себе відповідальність. Зверніться до вашої бібліотеки щодо розміщення або сприяння обговоренню спільноти щодо проблем, які вас хвилюють.

Кожна бібліотека

Розповіді про бібліотеки та бібліотекарів Америки. Ми висвітлюємо широкий досвід, який люди мають у своїх бібліотеках, і показуємо чудових людей, які там працюють.

Звук тиші

Залучайте інтровертів у клуби мовчазної книгиза допомогою клубів безмовних книг

Клуб мовчазної книги в Публічній бібліотеці Ньюпорта (РІ) пропонує підліткам простір для тихого читання після уроків.Фото: Публічна бібліотека Ньюпорта (РІ)

…Клуб мовчазної книги в Публічній бібліотеці Ньюпорта (РІ) пропонує підліткам простір для тихого читання після уроків.

Коли подруга та колега-бібліотекар згадала Крістіні Вольфскель, що найпопулярніші програми в її бібліотеці зосереджені на читанні мовчки, вона, здавалося, була майже збентежена простотою цієї діяльності. Але передумова заінтригувала Вольфскеля, бібліотекаря Публічної бібліотеки Ньюпорта (РІ) (NPL), який вирішив спробувати.

“Наш клуб мовчазних книг” мав дивовижний успіх — дивовижний, бо якби рік тому хтось сказав мені, що відпочинок на зручних мішках і читання книг, які ми хочемо прочитати, відповідає дійсній програмі, я б викинув цю людину прямо з бібліотеки », — говорить Вольфскель…

Оскільки ці Клуби мовчазної книги з’явились у кав’ярнях, громадських центрах та бібліотеках у кількох країнах, бібліотекарі визнали можливість залучити малозабезпечених читачів будь-якого віку за допомогою недорогих, низькотехнологічних програм.

Вони також дали можливість бібліотекам висвітлити важливу частину того, що зробило їх особливими, насамперед — простір і час для спокійного читання.

Під час щотижневих позашкільних зборів NPL Вольфскель проводить близько 45 хвилин читання мовчки.

Інклюзивне середовище, наповнене зручними сидіннями та солодкими ласощами, приваблювало в середньому 10 дітей щотижня з моменту дебюту в квітні 2019 року.

“Це місце [для підлітків] — бути собою”, — говорить Вольфскель. “Є діти, які хочуть бути поруч з іншими, але не хочуть бути в центрі уваги”…

Кевін Браун, старший асистент бібліотеки у відділенні Mullica Hill (GCLS) бібліотечної системи округу Глостер (штат Нью-Джерсі), на початку 2020 року заснував Всевіковий клуб мовчазної книги…Його мета охопити читачів, яких не цікавить або не влаштовує знайома модель книжкового клубу — читати вдома та ділитися з групою, що може викликати у деяких учасників стурбованість виступом чи викликати відчуття читання як домашнє завдання. “Я думав, що це буде нетрадиційний спосіб об’єднати людей, які люблять книги і не хочуть, щоб їх змушували обговорювати”, — говорить Браун… “Вони можуть, якщо хочуть, але вони не зобов’язані це робити”…

“Він відкритий для кожного, хто зацікавлений у читанні, не маючи на меті прочитати призначену книгу і поговорити про неї”, — говорить він. “Ви можете читати все, що хочете, будь то електронна книга чи аудіокнига”.

Я думав, що це буде нетрадиційний спосіб об’єднати людей, які люблять книги і не хочуть, щоб їх змушували обговорювати — Кевін Браун, старший асистент бібліотеки у відділенні бібліотечної системи округу Глостер (Нью-Джерсі) (Mullica Hill)

Франциско Варгас, менеджер відділення бібліотек округу Сан-Матео (Каліфорнія) (SMCL), щомісяця керує клубом «Тиха книга» у відділенні затоки Халф Мун, який націлюється на натовп 18-ти і більше людей щомісяцями на ранкових вечірніх зустрічах. …

“Це приносить вашу власну книгу — BYOB”, — каже Варгас, який пропонує безліч ласощів із місцевого магазину здорової їжі, уникаючи продуктів, які можуть голосно хрустіти та порушити атмосферу. “Вібрація там відчувається надзвичайно спокійною. Там немає чіт-хата “. Учасники можуть читати протягом години та 20 хвилин з необов’язковою можливістю поділитися книгою, яку вони читають, і поспілкуватися після цього…

Присутні приносять власні книги, але Парльє планує необов’язкову тему, таку як міфологія або дорослість. Клуб збирається двічі на місяць після бібліотечних годин у місцевому ресторані швидкого приготування та кафе морозива, виявляючи, що зустрічі за межами майданчика сприяють гнучкості…

Клуб тихої книги, мережа активних організацій мовчазного читання, до яких належать ці бібліотеки, пропонує Інтернет-ресурси для всіх, хто хоче розпочати розділ.

Бібліотекарі, що працюють в клубах «Тиха книга», повідомляють про них як про програму, що має безпрограшний характер, з їх доступною концепцією та низькою вартістю.

“Це одна з найпростіших програм для впровадження”, — говорить Варгас з SMCL. “Волонтер міг би розпочати”.

Збереження минулого. Завдяки оцифровці бібліотеки виявляють скарби

Вгорі конголезький іммігрант махає камері на скріншоті з домашнього фільму, заархівованого Home Made Visible. Нижче зібрані метадані для фотографії, надісланої до лабораторії мобільної пам’яті Публічної бібліотеки Лос-Анджелеса. Знімок екрана: Home Made Visible; Фото: Публічна бібліотека Лос-Анджелеса

…Деякі бібліотеки США та Канади пропонують користувачам можливість оцифрувати, а іноді публічно архівувати предмети особистої історії, такі як фотографії, касети VHS та інші ефемери.

Незалежно від того, перетворені вони в MP3, MP4 або в інший тип файлів, дорогоцінні реліквії минулого набувають своєї повної слави…

Завдяки гранту Інституту музейних та бібліотечних послуг лабораторія DIY Memory від LAPL дозволяє користувачам перетворювати вміст застарілих носіїв, таких як слайди, аудіокасета з котушки на котушці та дискети, у цифрові файли, щоб віднести їх додому. Але не всі в громаді, звичайно, знають про цю можливість …

Ось чому LAPL пропонує “Мобільну лабораторію пам’яті”, спливаючу програму, яка надає громаді обладнання для оцифрування “як спосіб демократизації культурної спадщини”…

У «дні сканування» учасникам спільноти пропонується принести фотографії, листи та інші пам’ятки для оцифрування та архівування на порталі цифрових колекцій LAPL, Тесса, а також у Цифровій публічній бібліотеці Америки (безкоштовній великій цифровій бібліотеці що об’єднує метадані та ескізи із бібліотек, архівів та музеїв по всій країні).

Учасники також отримують свої оцифровані предмети на флешці, щоб їх зберегти. Мобільна лабораторія пам’яті, що фінансується міні-грантом Фонду бібліотеки Лос-Анджелеса…Наприклад, «бібліотека-філія Джефферсона провела свій [день сканування під час] місяця афро-американської спадщини…

…Я бачу лабораторію пам’яті “зроби сам” як відповідь на національну потребу в інформації щодо збереження минулого, а також як доступ громадськості до необхідних інструментів.

“Пересічна людина не обов’язково обізнана про те, як доглядати за … реліквіями різного формату”, — каже вона. “Особисті речі, такі як фотографії, листи та щоденники, не тільки важливі для майбутніх поколінь, але й можуть стати національними скарбами”.

Відвідувачі афроамериканського музею Каліфорнії використовували мобільну лабораторію пам’яті Публічної бібліотеки Лос-Анджелеса для оцифрування сімейних фотографій та документів на заході в музеї в серпні 2019 року.

Відвідувачі афроамериканського музею Каліфорнії використовували мобільну лабораторію пам’яті Публічної бібліотеки Лос-Анджелеса для оцифрування сімейних фотографій та документів на заході в музеї в серпні 2019 року.Фото: Публічна бібліотека Лос-Анджелеса.

Формування довіри

Для багатьох людей, особливо для представників із недостатньо представлених громад, ідея передати безцінні сімейні пам’ятки в чужі руки може викликати збентеження. Бібліотеки Йоркського університету (YUL) у Торонто це добре знають.

У період з 2017 по 2019 рік бібліотеки Йоркського університету (YUL), пропонуючи безкоштовну оцифровку домашніх фільмів, допомогла зберегти спогади про корінні та видимі сім’ї меншин Канади…

Проблеми оцифрування

• Навіть тоді, коли бібліотеки зосереджують свої зусилля з оцифрування вдома, а не в громаді, проблеми перетворення, скажімо, пошарпаної взуттєвої коробки, повної фотографій, у файли на гладкій, тонкій флеш-пам’яті можуть бути значними.

  • Меценати окружної бібліотеки округу Старк (штат Огайо) у Кантоні вже багато років можуть самостійно сканувати фотографії. Але в 2018 році бібліотека розширила свої пропозиції, відкривши повну лабораторію оцифрування…

Зустрічайте лауреатів премії «Я люблю свого бібліотекаря». ALA відзначає 10 бібліотекарів за видатні послуги

… “Бібліотекарі нашої країни обслуговують потреби та прагнення своїх громад шляхом сприяння освіті, працевлаштуванню, підприємництву, розширенню можливостей та залученню”, — заявила президент ALA Ванда Кей Браун…

Кожен переможець отримає грошовий приз у розмірі 5000 доларів США, пам’ятку та стипендію на участь у церемонії нагородження «Я люблю свого бібліотекаря»

Хесус Алонсо-Регаладо, бібліотекар для історії, латиноамериканських студій та університету романських мов в Олбані, Нью-Йорк.

Алонсо-Регаладо відзначений за його роботу з підтримки інформаційної грамотності через його програму “Бібліотекар з латте”, в якій він надає індивідуальну довідкову допомогу в кав’ярні в університетському містечку, і його прагнення забезпечити доступ до підручників незалежно від платоспроможність студента. Він пропонує семінари з іспанської та англійської мов, щоб зробити його курси доступними для якомога більшої кількості студентів. …

Стефані Даннель, Шкільний бібліотекар / фахівець з питань інтеграції . Бертран(Небраска)Громадська школа.

Даннел викладає на передових технологіях: діти вчаться, граються та творять за допомогою найсучасніших інструментів, таких як гарнітури зі змішаною реальністю, архітектурне програмне забезпечення та 3D-принтери… За допомогою програми «Техніка на палубі» Даннел показує батькам та сім’ям, як використовувати технологію, з якою працюють учні в школі. Вона також запрошує членів громади — від пекарів до батьків, які залишаються вдома, до власників підприємств — відвідати шкільну бібліотеку як “запрошені читачі”, моделюючи навчання протягом усього життя та любов до читання для учнів.

Кеті Еванс, Директор бібліотек Джеймса Фредеріка Сміта, єпископська школа Сент-Мері, Мемфіс,штат Теннессі

Номінатори назвали роботу Еванс, яка робить бібліотеку Джеймса Фредеріка Сміта простором, де студенти почуваються комфортно під час вивчення складних предметів.

Вона започаткувала серію “Камінні чати”, в якій студенти ведуть бесіди зі своїми однолітками та викладачами з таких важливих питань, як контроль над зброєю та пам’ятники Конфедерації;керівники шкіл зараховують цю програму до побудови в школі більш підтримуючої, мужньої культури.

Еванс також співпрацювала із шкільними керівниками з питань підготовки колекції книг про самодопомогу на такі теми, як тривога та розлади харчової поведінки.

На “Кекси та прохолодні читання” Еванс запрошує вчителів, тренерів та адміністраторів поділитися своїми улюбленими книгами (та випічкою) зі студентами, моделюючи, як дорослі з усіх верств суспільства захоплюються читанням.

Вона також проводить програму «Бібліотеки коледжів 101» для випускників старших курсів, де студенти знайомляться з веб-сайтом своєї майбутньої коледжної бібліотеки та навіть Skype зі своїми найближчими бібліотекарями. … “.

Меліса Гланден,Середня школа Бібліотекар Поухатан (штат Вірджинія)

Натхненні її ентузіазмом та відданістю, колеги назвали її “євангелісткою”. За два роки вона перетворила фізичний простір бібліотеки Learning Commons у середній школі Powhatan (PHS), перетворивши власний офіс на привітний майстер-простір та центр творчості.Вона також забезпечила грантове фінансування для створення гнучких місць для відпочинку з розкладними столиками, щоб забезпечити, щоб простір відповідав різноманітним потребам учнів.… Вона також прагнула пропагувати культуру грамотності для читачів усіх рівнів, курируючи колекції привіт-книг, романи у віршах, графічні романи та манги.

Мері Енн Хансен, Дослідницькі послуги Бібліотекар Монтанський державний університет, Боузмен

Як провідний координатор Інституту професійного розвитку бібліотечних працівників бібліотечних закладів Державного університету Монтани (МГУ), Хансен надає вкрай необхідну підтримку бібліотекарям коледжів племен, а також тим, хто обслуговує корінне населення в нетрибальних закладах. Вона також сприяє забезпеченню справедливості та інклюзивності в рамках МДУ, беручи участь в університетському містечку “Освіта для всіх” та на різноманітних ярмарках…

Хома Нафіці,Виконавчий директор публічної бібліотеки The American Place Hartford (Conn.)

Нафіфі керує національно визнаною програмою Публічної бібліотеки Хартфорда “Американське місце”, яка допомагає надавати послуги з надання допомоги іммігрантам та біженцям при переході до їх нового дому, включаючи заняття з англійської мови, допомогу в роботі, комп’ютерне навчання та підготовку до GED. Вона також співпрацювала з офісом Служби громадянства та імміграції США Хартфорда, допомагаючи бібліотеці стати першою в країні акредитацією для надання юридичних послуг іммігрантам. Крім того, Нафіці розробила програму «Перехрестя до зв’язку», яка пропонує дорослим із низьким рівнем доходу, які навчаються в освітніх або навчальних програмах, доступ до ноутбука та мобільного пристрою Wi-Fi.

Сорок відсотків жителів Хартфорда не мають вдома послуг широкосмугового Інтернету, тому проект вирішально допомагав учасникам продовжувати освіту та професійний розвиток…

Марія Папанастассіу

Меморіальна бібліотека Дитячого світового помічника менеджера Арлінгтон Хайтс (штат Іллінойс)Папанастассіу визнана за зусилля, спрямовані на перетворення меморіальної бібліотеки Арлінгтон-Хайтс на привітний центр громади для дітей з особливими потребами та їх сімей. Вона співпрацювала з місцевою некомерційною організацією CITY (Діти на терапії та ти) служби підтримки, щоб забезпечити ігрові групи для дітей із синдромом Дауна, церебральним паралічем, розладом сенсорної обробки та затримками мови.

“Інклюзивна та тепла натура Марії допомагає цим дещо ізольованим сім’ям почуватися впевненіше у своїй здатності брати участь і насолоджуватися бібліотечними програмами”, — пише Бет Дейтер, засновниця CITY of Support. Щоб допомогти батькам та вихователям зв’язатися з терапевтами, що розвиваються в неформальній обстановці, Папанастассіу розробила «Наш час: доглядачі, кава та гра».

Вона також запровадила програму … щоб діти з особливими потребами могли відчувати виставки в інтимній, тихій обстановці, перш ніж бібліотека відкриє свої двері для широкої громадськості.

Лія Плочарчик, Тимчасовий директор, бібліотека Джона Д. Макартура, університет Флориди, Атлантичний університет, Юпітер

Плочарчик заснувала перший книжковий клуб для дорослих з вадами інтелекту (ІД) в академічній бібліотеці.

Щоб познайомитись зі студентами, де і як вони навчаються, вона включає розвиваючі ігри та розважальні заходи, такі як перегляди фільмів та піци, щоб допомогти студентам вчитися в інтерактивній та спільній формі. Книжковий клуб став настільки популярним, що бібліотека додала нові групи для задоволення попиту. Співпрацюючи з книжковим клубом, Плочарчик зробила внесок у наукові дослідження з питань спеціальної освіти …

Джанет Том,Довідковий бібліотекар.Публічна бібліотека Сан-Франциско

Том вшанована своєю інноваційною серією програм “Смерть і вмирання”, яка допомагає членам громади впоратися з горем та розвіює страхи навколо обговорення нашої смертності. Серія включає дискусійні панелі, відео на YouTube та ігри, призначені для інформування та надання ресурсів та підтримки. Крім того, Том організовує програми, які допомагають мешканцям розкрити харчування та здоровий спосіб життя, а також розширив колекцію бібліотеки медичних та медичних ресурсів та програми, щоб охопити такі теми, як акупунктура, йога, трави, вегетаріанська кухня та альтернативна медицина. Вона також допомагає координувати щорічний китайський Форум Альцгеймера, кантонський / англійський двомовний семінар …, який збирає всіх, від медичних експертів до соціальних працівників, щоб розповісти про останні події у дослідженнях та ресурсах Альцгеймера.

Трейсі Уокер-Рід, Спеціаліст з бібліотечних засобів масової інформації Х. Грейді Спред Скай, Даллас

Уолкер-Рід є чемпіоном за грамотність, інклюзивність та доступність, розробляючи програми для задоволення потреб малозабезпечених низькою успеваемостью недоотриманих учнів середньої школи. Вона створила програму «Навчання друзів», яка допомагає студентам на уроках читання нижчого рівня впевнено розвивати свої навички. …Її зусилля, спрямовані на виховання любові до читання, розширили колекцію бібліотеки, включивши книги різних інтересів, жанрів та рівнів читання.

Щоб заохотити неохочих читачів, вона надає студентам доступ до цифрових книг, а також до друкованих матеріалів. Вона також забезпечує, щоб бібліотека була наповнена різноманітними книгами, які подобаються молоді….

Корпорація Карнегі в Нью-Йорку спонсорує премію «Я люблю свого бібліотекаря»; Громадська бібліотека Нью-Йорка та The New York Times виступають спонсорами.

ALA адмініструє нагороду через свій Офіс комунікацій та маркетингу, який пропагує цінність бібліотек та бібліотекарів. Інформацію щодо попередніх лауреатів премії можна знайти на веб-сайті Я люблю свого бібліотекаря.

Люди з обмеженими можливостями знаходять залучення, спільноту в книжкових клубах

Учасники книжкового клубу Публічної бібліотеки “Книги для десерту” в Порт-Вашингтоні (Нью-Йорк) для дорослих старше 21 року з вадами розумового розвитку збираються для обговорення справи “Велосипедний бандит” .Фото: Публічна бібліотека Порт Вашингтон (Нью-Йорк)

…Людям з вадами розвитку може бути важко знайти інтелектуальну стимуляцію та підтримуючу спільноту після закінчення школи. “Коли людям з вадами розвитку стає 21 рік, це закінчується для них освітою, ніби їм не потрібно продовжувати вчитися, як інші люди вчаться, коли старіють”, — говорить Комер, довірена особа Порт-Вашингтона (Нью-Йорк) Публічна бібліотека (PWPL).

… Тож за допомогою PWPL у 2003 році вона заснувала «Книги для десерту» — програму, що включає два книжкові клуби для дорослих з вадами розумового розвитку.

Кожен клуб збирається щотижня в бібліотеці, і кожен читає все, починаючи з романів та наукової літератури, закінчуючи віршами, новелами та п’єсами. Серед минулих фаворитів були Гаррі Поттер і Чарівник та адаптація Ромео та Джульєтти .

Зустрічі закінчуються десертом та можливостью шансом поспілкуватися… Як і будь-який інший книжковий клуб, частина розіграшу “Книги для десерту” — це шанс для учасників встановити зв’язок між власним життям та життям героїв, про яких вони читали.

“Книги на десерт” — це лише один із багатьох книжкових клубів, що проводяться в бібліотеці по всій країні, спеціально для дорослих з інтелектуальними та іншими вадами розвитку.

“Справа не в тому, щоб навчитися читати, а в тому, щоб читати, щоб вчитися”, — каже менеджер програми Ліна Сміт.

Багато з них є членами Книжкового клубу “Наступний розділ”спільнотної програми для підлітків та дорослих із синдромом Дауна, аутизмом, церебральним паралічем та іншими вадами розвитку.

Наступний розділ, заснований у 2002 році, має на меті надати людям з цими вадами можливість читати, вчитися та заводити друзів у невимушеній спільноті, наприклад, у публічній бібліотеці.

Ось чому в клубах «Наступний розділ» кожен учасник має можливість читати вголос, незалежно від рівня майстерності.

Кожен клуб збирається щотижня або раз на тиждень протягом години і, як правило, збирає від чотирьох до восьми учасників та двох волонтерів.

Маючи понад 300 клубів у Сполучених Штатах, Австралії, Канаді, Німеччині та Руанді, «Next Chapter» пропонує онлайн та особисті тренінги для організацій та приватних осіб, які хочуть стати філіями.

Книжковий клуб « Зберемося» публічної бібліотеки «Скокі» (Іллінія) для дорослих з вадами інтелекту та розвитку розпочався як Книжковий клуб наступного розділу, але зараз працює самостійно…

Не всі книжкові клуби для людей з обмеженими можливостями орієнтовані на інтелектуальні вади.

У місті Джефферсон-Сіті, штат Міссурі, книга книжок і бібліотека Брайля Wolfner Talking Book (безкоштовна послуга для жителів штатів, які не можуть користуватися стандартними друкованими матеріалами через зорові чи інші порушення) пропонує три книжкові клуби за допомогою телефонної конференції для своїх меценатів, багато з яких є домашніми.

Для участі меценати телефонують до бібліотеки, щоб зареєструватись у вибраному клубі — Роман Читає, фантастична група; Великі ідеї, де читається наукова література; або Good Reads, що фокусується на художній літературі та науковій літературі…Потім вони надсилають книги шрифтом Брайля, аудіо чи великим друком. Коли клуб збирається, учасники телефонують на безкоштовний номер для групового обговорення.

“Це …є єдиним зв’язком із зовнішнім світом, і ми дуже серйозно ставимось до цієї відповідальності”, — каже директор бібліотеки Вольфнера у відставці Донна Рігель. “Я не знаю, що публічні бібліотеки усвідомлюють, яку велику соціальну роль вони відіграють у житті людей”.

АЛІСОН МАРКОТТ є автором незалежних робіт для американських бібліотек .

Бібліотека в Америці

Як місцева публічна бібліотека продовжує рости, розвиватися та змінюватися відповідно до потреб громади

Колін Уотсон

Як місцева публічна бібліотека продовжує рости, розвиватися та змінюватися відповідно до потреб громади

Сучасна публічна бібліотека — це жваве місце, в якому розміщені книги, фільми та музика, що дає доступ до Інтернету та пропонує широкий вибір безкоштовних програм, залишаючись як завжди “третім місцем”, а не вдома чи на роботі, щоб люди могли збиратись та будувати спільноту . Проте, як і більшості довгожителів, легко подумати, що бібліотеки минулого виглядали подібними до бібліотек сьогодні. З огляду на те, що цей центр існує в нашій країні з 1731 року (до того, як ми навіть БУЛИ країною), вони за цей час досить сильно розвинулися. Поїдемо в подорож, щоб побачити постійно мінливу історію бібліотек Америки.

Основи з батьком-засновником

Історія бібліотек у цій країні винна в боргу перед одним із наших найвідоміших батьків-засновників: Бенджаміном Франкліном. Як частина зростаючого кола вчених людей, він проклав шлях до двох різних бібліотек. Він також створив приватну передплатну бібліотеку під назвою “Бібліотечна компанія” в 1731 році. Це приватне підприємство передбачало сплату внеску за “приєднання” до бібліотеки, надаючи вам доступ до їхніх цілих колекцій. Гонорари, сплачені за книги, і хоча приватні, якщо хтось, хто не є членом, пропонував заставу, вони могли мати доступ до колекції. Він також був частиною групи, яка очолила створення видавничої бібліотеки в громаді Франкліна, штат Массачусетс, даруючи книги в 1790 році. Таким чином, Франклін був частиною двох перших бібліотек у нашій країні.

Будівництво зі сталі

Проте в бібліотечному світі одне ім’я виглядає навіть більшим, ніж навіть ім’я Бена Франкліна: Ендрю Карнегі. Заможний металургійний промисловець відповідає за будівництво понад 2500 бібліотек по всьому світу. Замість того, щоб написати порожній чек, Карнегі хотів забезпечити стійкість кожної бібліотеки громади, тому створив умови. Для забезпечення коштів у нього кожне місто / округ / місто мали мати:

1. Забезпечили майданчик для будівлі

2. Погодився використовувати 10% річного фінансування для підтримки найму працівників бібліотек та замовлення матеріалів на десять років

3. Виберіть один із 3 встановлених архітектурних планів

4. Найголовніше: вони повинні взяти на себе безкоштовні послуги для населення

Публікуючи та популяризуючи ідею створення публічної бібліотеки, Карнегі відповідає за їх широке будівництво. До 1920 року в США налічувалося 3500 бібліотек, половина з яких фінансувалася Карнегі. Сьогодні ви можете знайти багатьох, які досі стоять у містах та селах Америки.

Розгалуження

Переходячи від надання книги, бібліотеки протягом багатьох років розширили свої цілі та місію кількома способами та кількома ініціативами, зокрема:

· Створення спеціалізованих служб для дітей, а згодом і для підлітків

· Використання автомобілів для створення букмобільних служб для надання доступу сільським та іншим громадам

· Допомога іммігрантам у підготовці до тестів на отримання громадянства

· Збір тисяч книг для військовослужбовців та жінок під час обох світових воєн

· Розвиток галузевих бібліотек у міських районах для задоволення потреб конкретних громад, переконуючись, що їм не доведеться долати великі відстані, щоб отримати доступ до послуг

· Охоплення програмування як способу взаємодії зі своїми громадами та підвищення рівня навчання, особливо створення літньої програми читання

· Будучи ранніми розробниками нових технологій як у сфері державного обслуговування, так і в галузі управління бібліотеками

· Рішення взяти позицію проти заборони книг, що призвело до створення Тижня забороненої книги

· Перенесення колекцій за межі книг включає не лише очевидне, наприклад, фільми, музику та цифрові колекції, але також предмети, такі як іграшки, карти, садове обладнання, швейні машини, 3D-принтери, звукозаписне обладнання та навіть місце в бібліотеці для групових зустрічей.

Закриття бібліотек прогнозується вже кілька десятиліть, проте вони продовжують продовжувати, зберігаючи добру волю та підтримку своїх громад. Найголовніше, що ті, хто передбачає це закриття, мало звертають уваги на реальність сучасної бібліотеки. Проте одне залишається незмінним, від Франкліна дотепер, система публічних бібліотек в Америці є однією з найбільш унікальних та найзаздріших у світі. Від наших послуг, що розвиваються, до наших відкритих фондів, жодна установа не сприймає дух демократії, як наші публічні бібліотеки. Леді Берд Джонсон сказала це найкраще: «Можливо, жодне місце в жодній громаді не є настільки демократичним, як міська бібліотека. Єдина вимога до входу — це відсотки ». І так залишається і сьогодні.

Бібліотекарі люблять свою роботу, ось чому

Всупереч поширеному міфу, бібліотекарі не сидять без діла, читаючи цілий день, але виявляється, що переваги роботи все ще багато.

Кожна бібліотека

Фото Прісцилли Дю През на Unsplash

Ми всі знаємо, що є мільйон і одна причина, чому бібліотека є одним із найкращих місць. Ось секрет для інсайдерів: бібліотекарі та працівники бібліотек відчувають те саме. Є кілька таких унікальних ролей, як бібліотечний працівник. Хоча є завдання, які потрібно виконувати регулярно, бібліотекарі можуть очікувати, що кожен день буде виглядати трохи інакше. Не дивно, що люди приходять на поле й залишаються в полі з різних причин. Ми використовуємо широку мережу бібліотечних професіоналів у Library Think Tank , групі у Facebook для бібліотекарів та бібліотекарів, щоб зрозуміти найкращі моменти роботи в бібліотеці.

Довічно вчаться, радійте!

Робота в бібліотеці приносить так само задоволення, як і знання. Бібліотека пропонує безліч заходів та програм, які задовольнять будь-які інтереси. Незалежно від того, чи збираєтеся ви створювати роботів чи слідкуєте за життєвим циклом метелика-монарха, у вас обов’язково буде можливість досліджувати свої особисті інтереси. Бібліотекарі з великим ентузіазмом та інновацією створюють події, які, як вони знають, викликають хвилювання та радість. Планування програм — це лише половина задоволення. Побачити, що члени спільноти насолоджуються програмами, робить роботу в бібліотеці ще більш корисною.

«Гонки [книжкових] візків — це лише бонус!» -Троянда

Ділитися пристрастями

Ще один момент, який багато членів аналітичного центру включають у свій список причин, чому їм подобається працювати в бібліотеці, — це взаємодія з людьми, будь то колеги чи відвідувачі бібліотеки. Якщо є одна людина, яку ви обов’язково зустрінете під час роботи в бібліотеці, то це інший книголюб. Керол каже, що одна з її улюблених речей у роботі в бібліотеці — це коли вона вступає в дискусію з іншими про книгу, яку вони всі люблять.

Фото Брук Кейгл на Unsplash

Це не просто розділити пристрасть до книг, а й допомогти іншим виявити свою пристрасть до книг. «Сем» стверджує, що «допомагати тій дитині, яка ненавидить читати, знайти книгу чи серію, які вони в кінцевому підсумку люблять» — це його улюблена частина його роботи. Це може виглядати як один на один час, коли бібліотекар просить порадити на основі інтересів, або групова програма, де бібліотекар спілкується з багатьма людьми на тему книги.

«Допомагати тій дитині, яка ненавидить читати, знайти книгу/серіал, який вони в кінцевому підсумку люблять, — це моя улюблена частина роботи» — Сем

Розвиток колекцій

Багатьох бібліотекарів і бібліотечних працівників приваблювала їхня роль просто тому, що вони люблять бібліотеку та те, що роблять бібліотеки. Деякі бібліотекарі знайшли свою пристрасть до створення колекції ресурсів, книг та інших матеріалів. Їм подобається мати можливість відігравати роль у створенні колекції корисних речей для читачів.

Фото: kazuend на Unsplash

Розвиваючи колекції, бібліотекарі також отримують можливість відвідати інші філії бібліотеки та побачити, над чим працюють усі в громаді. Це підігріло цікавість бібліотекарів. «Ян» згадала, що її улюбленою справою була розробка колекції та «прополка».

«Мені довелося відвідати всі наші бібліотеки-філії та ознайомитися з їхніми колекціями, щоб я міг вибрати для них книги. І я любив прополку». -січ

Insider Lingo: «Прополка» — це процес оцінки колекції, щоб визначити, які книги потрібно перекласти чи видалити.

Усунення бар’єрів

Бібліотеки люблять їхні спільноти через доступ до ресурсів, які вони надають. Бібліотека для кожного функціонує по-різному, і все це доступно для членів спільноти без будь-яких витрат. Для деяких людей це місце притулку, де вони можуть сховатися від холодної погоди та наздогнати новини. Для інших бібліотека — це місце, де вони можуть вільно досліджувати нові інтереси.

Фото від Mapbox на Unsplash

Бібліотеки надають доступ до технологій, книг, допомоги для резюме, юридичних ресурсів та багатьох інших інструментів і ресурсів. «Дженні» каже, що їй подобається «бути частиною місця, яке працює над усуненням традиційних бар’єрів (особливо економічних) для доступу». У світі залишилося дуже мало місць, які виконують роль бібліотек.

«Мені подобається бути частиною місця, яке працює над усуненням традиційних бар’єрів (особливо економічних) для доступу». -Дженні

Нескінченна любов до бібліотеки

Є десятки коментарів від людей, які хочуть пояснити улюблені аспекти своєї бібліотечної роботи та чому робота в бібліотеці була мрією всього життя. Незалежно від того, надихає це інших, відкриває нові ідеї, навчає спільноту чи просто любить добре організовану книжкову полицю, професіонали бібліотеки люблять свої бібліотеки безмежно.

Відвідайте www.everylibrary.org, щоб дізнатися, як ви можете допомогти підтримати важливу роботу, яку виконують бібліотекарі.

Соціальні працівники бібліотеки

Партнерство між бібліотеками та громадськими соціальними службами розширює доступ до ресурсів

Кожна бібліотека

Фото Крістіни @ wocintechchat.com на Unsplash

Бібліотеки та соціальні працівники мають багато спільного. Обидва націлені на обслуговування всіх демографічних груп у своїй громаді та готові розробляти інноваційні рішення для спільного використання ресурсів. Останнім часом соціальні працівники громади та бібліотеки по-новому з’єдналися через партнерство для задоволення потреб громад.

Люди користуються бібліотеками з різних причин, деякі навіть заходять для найнеобхідніших потреб, як-от місце, щоб розігрітися або переглянути новини. Часто користувачі можуть скористатися порадами та допомогою, які пропонують соціальні працівники. Коли бібліотеки та соціальні працівники об’єднуються, охоплення розширюється та розширюється доступ до ресурсів. Зараз у багатьох бібліотеках працюють або приймають соціальних працівників у своїх фізичних приміщеннях, щоб надавати комплексні послуги своїм відвідувачам.

Фото Олексія Марідашвілі на Unsplash

Народне натхнення

Бібліотеки в районі Чикаго визнали, що багато бездомних відвідувачів уже користуються бібліотечними послугами і можуть отримати багато від знань, які пропонують соціальні працівники. Групи бездомних відвідувачів часто користуються бібліотекою Оук-Парку в західному Чикаго, де вони можуть грітися, користуватися туалетами та підключатися до Інтернету, поки притулки були закриті протягом дня.

Бібліотека створила спільний семінар з Harwood Public Innovators Lab для надання важливої ​​інформації та рекомендацій. Пізніше це змусило їх найняти свого першого соціального працівника на повний робочий день, який допоміг створити бібліотечну команду, навчену консультуванням ресурсів, психічному здоров’ю та наданню першої допомоги. Крім того, команда бібліотеки Oak Park проводить регулярні виїзні поїздки в різні філії бібліотеки, щоб виявити тих, хто цього потребує. Вони вміють обслуговувати відвідувачів з особливими потребами. Це гарантує, що особи з психічними захворюваннями або зловживання психоактивними речовинами отримують спеціалізовану допомогу.

Бібліотечна система Далласа створила HELP Desk, що розшифровується як Стол програми залучення та лідерства бездомних . Ця ініціатива залучення бездомних надає багато основних послуг, як-от індивідуальну допомогу у всьому, від житла до продовольчої безпеки або заходів, які сприяють взаємодії та інтеграції. Зразок деяких програм, які надає HELP Desk, включають:

Кава та бесіда — безкоштовна подія для тих, хто збирається в просторі громадського обміну бібліотеки, щоб насолодитися кавою, печивом та поспілкуватися.

Ігровий день — день карткових та настільних ігор із співробітниками бібліотеки та іншими відвідувачами бібліотеки.

Музичні заняття з містером Смітом — музичний урок, який проводять працівники бібліотеки зі схожими інтересами. Це відбувається двічі на тиждень, і відвідувачі бібліотеки можуть навчитися грати на клавіатурі, гітарі або на обох.

Throwback Thursday Classic Movies — подія, яка проводиться двічі на місяць, де бібліотека демонструє класичні фільми в аудиторії, щоб відвідувачі могли насолоджуватися.

Фото: LinkedIn Sales Solutions на Unsplash

Послуги для новачків

Оскільки успішні програми та партнерства, що об’єднують бібліотечні послуги та соціальні послуги, стають все більш поширеними, у багатьох громадах було виявлено, що іншою групою людей, які можуть отримати вигоду від роботи соціальних працівників у бібліотеці, є люди, які є новими в їхньому співтоваристві. У багатьох випадках відвідувачам, які є новими у своїй громаді, можуть знадобитися ресурси та допомога, від пошуку інших людей із подібним культурним походженням до отримання основних потреб, таких як їжа, Інтернет чи комунальні послуги. Багато хто покладається на соціальні послуги, які пропонуються в бібліотеках та інших некомерційних організаціях у громаді.

Хтось новачок у своїй спільноті повинен буде стрибати через незнайомі обручі, до яких добре звикли люди, які там довше. Їм може знадобитися рекомендація щодо подання заявки на Medicare, пошуку сімейних лікарів або зарахування дітей до школи. Це все найважливіші та базові потреби, які необхідно задовольнити. Соціальні працівники є чудовим ресурсом для підключення нових членів громади до допомоги та соціальних послуг, які їм потрібні.

Бібліотеки є приємним і легким місцем, доступним для всіх, і місцем, яке відвідують багато новачків, коли пристосовуються до своєї спільноти. Співпрацюючи з соціальними працівниками, бібліотеки полегшують іммігрантам та новим членам громади отримання допомоги. Послуги можна надавати в невимушеній обстановці.

Фото Прісцилли Дю През на Unsplash

Основні (і веселі) послуги

Бібліотеки пропонують своїм відвідувачам різноманітні програми соціальних служб. Ці програми можуть торкнутися багатьох різних аспектів соціальних послуг, таких як житлова допомога, перегляд резюме або навіть час, щоб розслабитися та насолодитися компанією інших. Бібліотеки є центральним місцем збору та місцем, куди люди вже приходять, щоб отримати інформацію про вирішення таких проблем, як горе, економічні труднощі, дитячі ресурси, турбота про старіючих близьких тощо. Розміщення соціальних послуг у бібліотечному просторі збільшує ймовірність того, що люди, які потребують допомоги, отримають необхідні ресурси.

Фото Крістіни @ wocintechchat.com на Unsplash

Спільна мережа

Бібліотечна соціальна робота — це інноваційний спосіб вирішення соціальних проблем. Оскільки бібліотеки завжди були центральним місцем збору, ці ініціативи підвищують доступність та використання ресурсів у громаді. Бібліотеки — це безпечні місця, які багато людей регулярно відвідують. Співпраця з соціальними службами — це один із способів адаптації бібліотек до мінливого світу та потреб своїх відвідувачів.

У 2018 році Асоціація публічних бібліотек (PLA) створила робочу групу, щоб рекомендувати стратегічний підхід для бібліотек, щоб задовольнити потреби своїх відвідувачів у соціальних послугах. Це призвело до створення мережі ресурсів, які об’єдналися для обговорення вирішення конкретних проблем. Партнерство було створено через існуючі відносини, а потім розширилося, щоб розвивати послуги, які ми бачимо, спільними між бібліотеками та соціальними працівниками сьогодні. Багато професорів і соціальних працівників також долучилися до зусиль і стали координаторами ресурсів, щоб залучити свої громади та запропонувати платформу для обговорення цих проблем та їх вирішення.

Надихає те, що соціальні працівники зараз спеціально вступають у бібліотечну сферу. Крім того, бібліотеки тепер мають широку мережу відповідних громадських організацій, на які можна спиратися, коли виникають нові проблеми. Тільки в районі Чикаго публічна бібліотека співпрацює з понад 45 організаціями.

Партнерство між бібліотеками та соціальними службами все ще знаходиться на стадії інновацій, а це означає, що у майбутньому є великий потенціал для такої співпраці. Бібліотеки зробили так багато досягнень, які закріплюють їхню роль у центрі їхніх спільнот. Бібліотечна соціальна робота дозволить бібліотекам продовжувати зв’язуватися та консультувати відвідувачів, як вони це робили завжди, але в більшій мірі.

Клуби-розмальовки переходять межу в бібліотеки

Багато хто вітає цю діяльність через її соціальну, психічну та творчу користь

Автор Елісон Маркотт

Багато бібліотек купують книжки-розмальовки або друкують безкоштовні сторінки онлайн для своїх клубів. Інші приналежності, такі як олівці, маркери та олівці-розмальовки, також надаються.Фото: Центральна хребетська бібліотека

Коли група членів спільноти збирається щомісяця в публічній бібліотеці Вудс-Хоул (Массачусетс) (WHPL), вони намагаються триматися в межах — буквально.

«Ми купуємо кілька книжок-розмальовок, я роздруковую кілька безкоштовних розмальовок, які доступні в Інтернеті, і ми просто збираємося разом і розфарбовуємо», — каже бібліотекар Келлі Портер, яка в травні заснувала бібліотечний клуб розмальовок. У клубі щомісяця набирається близько 15–20 членів, від підлітків до 70-річних.

«Я справді намагаюся відтворити весь аспект релаксації, — каже вона, — тому я включаю розслаблюючі пташині співи та намагаюся створити заспокійливу атмосферу».

WHPL — одна з багатьох бібліотек, які беруть участь у тренді розмальовок для дорослих, вітаючи цю діяльність через її соціальні, психічні та творчі переваги. Захоплення розмальовками для дорослих сприяла книга шотландської ілюстраторки Джоанни Басфорд « Секретний сад: чорнильне полювання за скарбами та книжка-розмальовка » 2013 року , бестселер Amazon, який розійшовся тиражем понад 6 мільйонів примірників.

Інші бібліотеки, які також почали або збираються розпочати клуби розмальовок, включають Публічну бібліотеку Емерсона (Нью-Джерсі); Публічна бібліотека Гранд-Форкс (Н.Дак.); Central Ridge Library (CRL) у Беверлі-Хіллз, Флорида; та регіональна бібліотечна система Скревен-Дженкінса в Сільванії, Джорджія.

Мері Лоренц, довідковий бібліотекар публічної бібліотеки Гранд-Форкса, каже, що її бібліотека розпочала щомісячний клуб «Поза межами: клуб розмальовок для дорослих»…. Лоренц каже, що вона з нетерпінням чекає на розбудову громади клубу аспект.

«Приємно, що це для будь-кого, навіть якщо ви не володієте мовою, тому що до нас приходить багато нових американців», — каже Лоренц.

Клуб CRL «Розфарбовування для дорослих: Color Me Happy» стартував на початку вересня. Керівник циркуляції Енн Дейгл каже, що клуб надає своїм старшим демографічним групам у Флориді можливість познайомитися з новими людьми.

«Там багато сміху. Вони розмальовують, але розмовляють», — каже Дейгл. «Це без стресу, і коли йдуть, вони коментують, що почуваються набагато краще, і їм було добре вийти з дому й побачити інших людей».

Наявність клубу розмальовок для дорослих також має інші переваги, наприклад, відсутність «малих дітей, які збираються з’їсти олівці», — жартує Шерон Бланк, помічник директора регіональної бібліотечної системи Скревен-Дженкінса. 22 вересня у її бібліотеці відкрився щомісячний клуб розмальовок лише для дорослих…

…Бланк каже, що її бібліотека містить розмальовки, які охоплюють широкий спектр стилів, наприклад, абстрактні мандали, мозаїчні візерунки тварин і сцени сільського життя, оскільки вони розташовані в сільській місцевості.

…Daigle каже, що клуби розмальовок привабливі саме з цієї причини. «У мене була інша програма з орігамі, і було досить важко скласти папір», — каже вона. «Кольорування для них не тягар. Їм не потрібна спритність, яка потрібна для того, щоб складати папір, складати вироби, щоб вони могли більше відпочивати».

Хоча програма допомогла учасникам розслабитися, спочатку деяким людям потрібен був час, щоб повернутися до безтурботності свого дитинства. Наприклад, на першій зустрічі багато хто запитував Портера, що їм потрібно зробити, щоб почати.

«Їм потрібні були інструкції», — каже Портер. «І це було як: «Ми просто фарбуємо». І я думав, якби це були діти, вони б не задавали таких питань. Вони не знають цих заборон. І я думаю, що люди це розуміли, коли робили це. Вони знеболювали і знову дозволяли собі насолоджуватися фарбуванням».

Незалежно від того, чи є це примхою чи ні, багато бібліотек планують продовжити її в найближчі роки. «Я не знаю, чи це зникне, і [чи] це примха чи ні», — каже Портер. «Багато людей, які прийшли, сказали: «О, я розфарбовував багато років», тому вони не робили цього через повальне захоплення».

Для Daigle клуб розмальовок CRL — це ще один спосіб, щоб бібліотека задовольнила потреби громади.

«Все це частина пропозиції того, що їм потрібно в житті: бібліотечне програмування», — каже Дейгл. «Хіба це не те, що ми повинні робити, щоб залучити людей до участі та творчості, бути частиною життя та насолоджуватися, чи то книга, чи то ремесло?»

ЕЛІСОН МАРКОТТ — редакційний стажер в американських бібліотеках.

Бібліотеки є центрами ресурсів під час стихійного лиха

Коли стають катастрофи, бібліотеки готові допомогти

Кожна бібліотека

Фото Ніколіч Афіна на Unsplash

Бібліотеки завжди відігравали важливу роль у житті своїх членів громади. Надання доступу до знань стає надзвичайно важливим у різноманітних ситуаціях. Бібліотеки можуть надати не лише розумову стимуляцію та притулок книг. Вони також піклуються про благополуччя своїх покровителів, підтримуючи їх під час лиха. Це має форму фізичного безпечного простору, а також місця, куди можна звернутися, коли жертвам катастрофи потрібні ресурси, такі як технології чи поради. Як наслідок, члени спільноти можуть пережити важкі часи, знаючи, що бібліотека піклується про них.

Фото Келлі Сіккеми на Unsplash

Готовність до катастроф

Бібліотеки щодня виконують важливу роботу, особливо під час кризи. Ці установи були визнані законодавством Сполучених Штатів важливими функціями громади під час катастроф через охоплення, вплив та ресурси, які вони мають. Таким чином, Американська бібліотечна асоціація (ALA) випустила посібник, який допомагає бібліотекам розробити план реагування під час катастроф.

«Посібник з планування стихійного лиха для бібліотек» містить інструменти, дії, шаблони та практичні вказівки, які підготують їх до катастрофи. Сюди входять етапи реагування на катастрофи та підготовка до конкретних типів катастроф, таких як пожежі, урагани, торнадо, землетруси тощо. Він також містить рекомендації щодо курсів та тренінгів для бібліотекарів щодо найкращого способу співпраці з державними та місцевими органами влади для надання допомоги. Є навіть розділи, які охоплюють інспекції будівель і колекцій, поради та ігри, які потрібно мати під рукою, щоб допомогти сім’ям підготуватися.

Посібник було створено Мері Грейс Флаерті, професором Університету Північної Кароліни в Школі інформації та бібліотечних наук Чапел-Хілл, яка має великий досвід роботи в різноманітних бібліотеках. Її путівник можна придбати на веб-сайті ALA , а також у інших книжкових роздрібних продавців і розповсюджувачів.

Фото Анни Ерл на Unsplash

Фізичні безпечні простори

Бібліотека є інформаційним центром для всіх видів катастроф. У багатьох випадках вони, як відомо, надають притулок і ресурси жертвам землетрусів, ураганів або обстрілів. У цих випадках бібліотеки перетворюються на інший тип ресурсного центру. Вони допомагають сім’ям відновити зв’язок, дають людям можливість перевести дух і підключають їх до таких ресурсів, як допомога, їжа або Інтернет.

Наприклад, після урагану «Сенді» бібліотеки Нью-Йорка дали жертвам шторму місце для початку. Філії бібліотеки, які не постраждали від повеней, надали відвідувачам базові послуги, як-от водопровід у вбиральнях для освіження, кондиціонування повітря, розетки та Інтернет.

Фінансова допомога також є важливим аспектом допомоги, яку надала бібліотека. Бібліотеки NYPL проводили безкоштовні семінари з фінансового планування для постраждалих від урагану. Ці події дозволили таким організаціям, як Червоний Хрест, надати важливу друковану інформацію відвідувачам, які зупинялися. У деяких випадках бібліотекарі навіть зробили все, щоб пожертвувати кошти тим, хто цього потребував.

Фото National на Unsplash

COVID-19: новий вид досвіду

Пандемія створила унікальну можливість для бібліотек стати прихильниками та лідерами громад. Бібліотеки взяли на себе ролі, яких вони не виконували раніше.

Прогалини в доступі до Інтернету та технологій стали помітнішими з початку пандемії. Це було вірно для багатьох студентів по всій країні, які виявилися без доступу до ноутбуків або пристроїв, крім телефонів. Це було також у випадку з багатьма членами громади, які покладалися на особисте відвідування бібліотеки, щоб користуватися Інтернетом. Бібліотеки змогли змінитися під час пандемії, запропонувавши самовивіз книг і витратних матеріалів на узбіччі, а також можливість перевірити такі необхідні пристрої, як портативні точки доступу та ноутбуки.

Ще одна відповідальність, яку взяли на себе бібліотеки, — це допомога, яку вони можуть надати для потреб охорони здоров’я. Багато з них перетворили свої стоянки та інші призначені місця на клініки для вакцин і тестові майданчики на COVID-19. З огляду на кількість людей, яким потрібно пройти тестування та вакцинацію, наявність додаткового простору та підтримки для задоволення цієї потреби в охороні здоров’я є пріоритетом для повернення країни на правильний шлях.

Фото Алекса Мекла на Unsplash

Завжди вчись

Через безліч катастроф і криз, з якими стикаються бібліотеки, вони як ніколи підготовлені, щоб задовольнити потреби громади, коли є дзвінок про допомогу. Протягом усієї пандемії бібліотеки мали змогу озброїтися новою інформацією про те, як найкраще задовольнити критичні потреби відвідувачів. Наприклад, бібліотеки в певних областях усвідомили важливість копіювальних та факсимільних апаратів для членів громади, щоб вони могли подавати документи на допомогу уряду. Ситуації постійно розвиваються, і дивовижна особливість бібліотек полягає в тому, що вони продовжують розвиватися разом з ними.

Книги за рецептом

Уявлення про ініціативи охорони здоров’я в бібліотеках, Пола Янгер, бібліотекар фонду Somerset NHS Foundation Trust, Вестон-сьюпер-Мері, Великобританія

Кожна бібліотека

Фото Гузель Максутової на Unsplash

Я захопився інформацією та бібліотеками з тих пір, як мій тато познайомив мене з нашою центральною бібліотекою у віці трьох років, тож я думаю, що не дивно, що я роблю це на життя протягом останніх кількох десятиліть! Я працював переважно в медичних бібліотеках (плюс короткі роботи в наукових та освітніх закладах). Зараз я підтримую лікарів первинної ланки; Я працюю як частина команди знань і бібліотечних послуг у великому медичному тресті в Сомерсеті, на заході Англії. Ми також маємо хороші зв’язки з нашими місцевими публічними бібліотеками і перебуваємо на початковій стадії кількох проектів, пов’язаних зі здоров’ям та благополуччям, спрямованих на охоплення громади.

Медична інформація та бібліотеки

Не знаю, як ви, але пошук достовірної медичної інформації був важливішим, ніж будь-коли, протягом останніх 18 місяців — чи знаєте ви, що бібліотеки є одним із найбільш надійних місць у цьому відношенні ? І це включає в себе турботу про власне благополуччя.

Тут, у Великобританії, ми трохи випередили вас щодо інтеграції здоров’я та благополуччя в бібліотеки, і я хотів поділитися прикладом, тому що ви багато про це говорите.

Закрий очі. Уявіть, що ви в бібліотеці. Що ти бачиш?

Окрім книжок, тобто.

Я припускаю, що ваше око, ймовірно, не показало вам бібліотеку, розташовану поруч із закладом загальної охорони здоров’я.

Існує багато прикладів спільної роботи медичних та наукових бібліотек за останні п’ятнадцять років або близько того, але не так часто можна знайти бібліотеку, яка щільно сидить пліч-о-пліч із групою медичних працівників.

Фото Алекса Тотаро на Unsplash

Якщо ви не здійсните подорож — реальну чи віртуальну — до прибережного містечка Вестон-сьюпер-Мері в Західній країні Англії.

Здалеку все це виглядає так ідилічно: красиві пастельні пляжні хатинки, приваблива набережна, ресторани на березі моря та мальовничі краєвиди Уельсу через Брістольський канал. (У всякому разі, у ясний день.)

Однак, як і багато інших приморських міст, Вестон-сьюпер-Мері стикався з чимало проблем, як під час пандемії COVID-19, так і задовго до цього.

На цьому прибережному курорті проживає близько 76 000 людей, і понад п’ята частина з них старше 65 років. Якщо говорити про це, то в більшості англійських міст відсоток літніх людей старше цього віку становить 16,5%.

Як ви можете собі уявити, ці люди похилого віку становлять одну з груп, які потребують інформації, щоб допомогти їм залишатися здоровими якомога довше.

І хоча Західна країна в цілому відносно багата, це не означає, що вона не має інших проблем, деякі з яких серйозні. Це переважно сільський округ, і навіть міста розміром з Вестон-сьюпер-Мері часто мають неоднозначні послуги громадського транспорту.

Фото Вероніки Недельку на Unsplash

Центр здорового життя

Крім того, є області, які часто називають високими соціальними та економічними потребами. Це включає в себе Bournville Estate, де з 2005 року розташований центр здорового життя для всіх.

Центр керується соціальним підприємством, є центром громади, з кафе, холом, обіднім клубом та дитячою зоною. У травні 2021 року було створено продовольчий клуб з метою зменшення кількості відходів та підвищення обізнаності про стійкі способи подолання продовольчої безпеки в місті.

«Центр здорового життя» виріс із розвитку та розширення колишньої бібліотеки та фінансувався з Великого лотерейного фонду. Місцева громада внесла величезний внесок у дизайн будівлі, яка є відкритою та просторою, зі світлом, що проникає через скляний дах.

Фото Артема Князя на Unsplash

Бібліотека є невід’ємною частиною центру, і під час шкільних курсів скляний дах часто лунає від маленьких, які насолоджуються римуванням. Раніше в бібліотеці проводилися комп’ютерні клуби, клуби Lego, дні сімейної історії.

Але це не означає, що він відмовився від друкованих книг — скоріше навпаки. Здоров’я та самопочуття є основними темами, як і слід було очікувати від бібліотеки, розташованої поруч із загальною практикою.

Хоча доступний безкоштовний WIFI і учасники можуть використовувати онлайн-ресурси від журналів до аудіокниг, акцент у колекції книг робиться на читабельності та доступності.

Назви здоров’я варіюються від порад щодо харчування та підтримки здорового харчування до психічного здоров’я в цілому та Скоглуфта.

Якщо вам цікаво, що таке Skogluft, то з норвезької мови це «лісове повітря» — це все про мистецтво в приміщенні оточувати себе правильними рослинами, ефективно створюючи живу стіну зелені.

І якщо це не подобається, швидкий перегляд колекції може допомогти вам розкрити розповіді про те, як це бути на передовій у службі швидкої допомоги, ніжне мистецтво «запікання супу», і навчити вас добре спати щоночі .

Фото Джілберта Ебрахімі на Unsplash

Добре читати книги за рецептом

Бібліотека також зберігає копію кожного назви в національному списку книг для читання за рецептами. Цей проект був започаткований у 2013 році Агентством читання і продовжує розвиватися.

Багато з цих ретельно підібраних назв спочатку були рекомендовані медичними працівниками. Ідея полягає в тому, що замість того, щоб поспішати писати сценарій для ліків, лікарі можуть видавати пацієнтам книжковий рецепт, щоб допомогти їм навчитися впоратися зі своїм станом.

У перший рік роботи «Книги за рецептом» охопили 275 000 людей, охоплюючи такі теми, як управління гнівом, депресія та тривога, фобії та самоушкодження. Пізніше він був розширений, включивши в нього «книги, що підвищують настрій», які часто рекомендують бібліотекарі або медичні працівники, а також назви, що розповідають про деменцію та інші довгострокові стани. Зовсім нещодавно список поповнився книжками, спрямованими на допомогу молоді.

Протягом першого року бібліотеки помітили, що кількість позик для книг з рецептурного списку зросла на 113%. Проект досі оцінюється щороку. У 2021 році, після деяких із найскладніших місяців у пам’яті, співробітники NHS склали шорт-лист для співробітників NHS з метою створення справді підняття настрою колекції.

Фото: Thought Catalog на Unsplash

Оригінальна концепція Books on Prescription була заснована на схемі 2003 року в Уельсі. Цей пілотний проект очолив консультант клінічного психолога професор Ніл Фруде, який продовжує практикувати як для Національної служби охорони здоров’я, так і приватно.

Хоча це може бути не зв’язок, який відразу спадає на думку, ми залишимо Фруде, щоб підсумувати зв’язок між книгами і здоров’ям: «Лікарі вже є, книги вже є, і бібліотеки теж. Просто потрібно було приєднатися до них».

Модель, що передається?

Підхід, який я описав вище, зараз використовується у Великобританії, але я впевнений, що він буде працювати так само добре на вашому боці ставка, будь то Коннектикут чи Каліфорнія!

https://www.everylibrary.org, щоб дізнатися більше.

Занурений у книги

Всесвітньо відомий бабак Punxsutawney Phil живе в бібліотеці, коли чекає свого особливого дня

Автор Терра Данковскі

Зліва: Панксатауні Філ, 134 роки, який мешкав у меморіальній бібліотеці Панксатауні (штат Пенсільванія) з 1970-х років, усередині своєї нори; в передній частині бібліотеки відвідувачі можуть побачити Філову нору через оглядове вікно.Фотографії: Меморіальна бібліотека Punxsutawney (Pa.)

Punxsutawney Phil: Провидець Провидців, Мудрець Мудреців, Прогностик Прогностиків, Пророк Прогнозу Погоди та … можливо, найвідоміший резидент бібліотеки у світі?…

Американські бібліотеки поспілкувалися з Джессікою Черч, директором Меморіальної бібліотеки Панксатауні, про вільний час Філа, те, що означає його слава для маленького містечка, та основні питання про бабак, які задають бібліотеці.

Джессіка Черч, директор Меморіальної бібліотеки Панксатауні (штат Панорама)

Світ знає, чим займається Панксатауні Філ 2 лютого. Як він проводить свої інші 364 або 365 днів на рік?

Багато часу він знаходиться у своїй норі. Він любить дрімати та перекушувати улюбленими стравами, серед яких зелена зелень, морква, диня та навіть батончики з гранолою «Рітц Крекер» та «Nature Valley». Іноді він відвідує веселі пригоди — фермерське шоу, парад у День Святого Патріка у Пітсбурзі, виступи в школі та збори, екскурсії автобусом, весілля, ігри в бейсбол. Він популярний хлопець.

Хто доглядає за Філом і що це означає? Він коли-небудь виходить із своєї нори і сидить під час розповіді?

Це все через Клуб Сурка та Внутрішнє Коло, і він чудово ними опікується. Їжа та вода щодня, свіжа постільна білизна та його нора контролюються температурою, тому йому не потрібно терпіти холодну зиму в Пенсильванії. Клуб Сурка отримав ліцензію USDA та Пенсильванської комісії з гри, щоб піклуватися про Філа.

…У нас у бібліотеці великий дитячий відділ, а на одній стіні є вікно [у його нору], тож він може заглядати до бібліотеки так само, як люди можуть заходити до бібліотеки та заглядати в його нору.

Що означає Філ для громади? Скільки років він живе в бібліотеці, і чи допомогла його знаменитість підвищити її популярність?

Філ дуже багато значить для багатьох різних людей у ​​Пунксатоні. Він має на увазі гордість, традицію, місцеву історію та громаду. [Він] символ західної Пенсільванії. Він тут за цією адресою з 1970-х років.

Люди нас відвідують цілий рік , з усього світу, які приїжджають до Філа. … [Люди] приїжджають не лише подивитися на Філа, але оскільки ми бібліотека, люди люблять бачити, що ми можемо запропонувати. …

Чи отримує бібліотека протягом року багато запитів чи довідкових запитань, спрямованих на бабака? Ви коли-небудь використовували досвід Клубу бабаків, щоб відповісти на запитання?

Ми отримуємо досить стандартний аркуш питань. Деякі з них включають: “Скільки років Філу?” і відповідь полягає в тому, що Філу щонайменше 134 роки.

У дитячій секції Меморіальної бібліотеки Панксатоні є вікно у місце проживання Філа.Фото: Меморіальна бібліотека Punxsutawney

Люди також запитують: “Скільки було Філів?”, А Філ був лише один. “Чи є у Філа дружина?” Він робить: Філліс, вони живуть у норі і не мають дітей. …

Ще одне запитання, яке ми отримуємо, — “Тут знімали День бабака ?” і ми повинні розбити їхні серця і сказати «ні». [Примітка редактора: Більшу частину фільму знімали у Вудстоці, штат Іллінойс.]…

Як працівники бібліотек дивляться на прогнози Філа? Як бібліотекар, чи довіряєте Ви інтуїції Філа, чи є інші погодні та кліматичні ресурси чи метеорологи, які Ви віддаєте перевагу?

Ми з нетерпінням чекаємо його передбачень щороку, але як бібліотекарі ми любимо збиратись із різних джерел: Weather Channel, NOAA [Національна океанічна та атмосферна асоціація], Accuweather.

Крім того, у нас є Центр виявлення погоди Punxsutawney, інтерактивний музей, оскільки Punxsutawney відомий як погодна столиця світу. Щороку приблизно в цей час вони обирають експерта з погоди або метеоролога, щоб зайти до їхнього залу слави. У них були Грег Форбс, Джим Канторе та Джен Карфаньо на Weather Channel; Фред Гадомскі та Річард Еллі з штату Пенсільванія; та особа з NOAA.

Це приємно в цій спільноті — всі збираються разом, коли справа стосується Філа… Каталог бібліотеки містить багато предметів, пов’язаних із бабаками. Чи є у персоналу улюблені?

Ми їх демонструємо цілорічно. Ми любимо бачити і читати наші книги-бабаки — ілюстрації, тексти — з їх зображенням та оцінку нашої місцевої історії. …

… Які медіа споживає Філ зараз?

….він насолоджується літературою, яка його оточує.

ТЕРРА ДАНКОВСЬКИЙ є головним редактором американських бібліотек.

Дякуємо за увагу!

укладач: відділ інформаційного та довідково-бібліографічного обслуговування Центральної бібліотеки імені Лесі Українки, м. Херсон (Україна)

2022

--

--

Бібліографічний відділ Херсонської ЦБС

Інтерактивні проекти бібліографічного відділу Херсонської централізованої бібліотечної системи